In jurul Lumii: Rafting in Bali

TabereCuSuflet.211Bali este o insula relativ mica, cu relief deosebit insa: muntii de peste 3000 m, cascade uriase, chei inalte strabatute de rauri vijelioase. Din acest motiv, aici se gasesc cateva zone de rafting de grad IV curat.
In Bali se poate face rafting pe doua rauri: Agung si Telaga Waja. Raul Agung este mai cunoscut, fiind mai aproape de centrul artistic al insulei Ubud. Telaga Waja este insa pentru amatorii de adrenalina. Traseul standard are 16 km care se parcurg in 2 ore, iar gradul este III-IV curat, chiar mai mult in sezonul ploios. Iata o scurta relatare din jurnalul lui Radu:

“Nu am pierdut timpul si am trecut rapid la actiune.
Am aterizat intr-un loc uitat de lume, la poalele Muntelui Agung. Totul parea incremenit in timp. De dimineata ne-am trezit cu oracaitul broastelor din orezarie si cu strigatele guturale ale lucratorilor care speriau pasarile. Fara masini si alte tartarete. Cat vedeai cu ochii vedeai doar culturi de orez in trepte si ape. Ce sa faci altceva decat rafting?
Si rafting a fost!
Skipperul ne-a anuntat gradul IV. Nu prea stia engleza, asa ca gradul a crescut putin din cauza comunicarii. A folosit doar 4 comenzi: forward, backward, stop, STOOOOP (diferenta era ca la primul ne opream din vaslit, iar la cel cu majuscule, la care punea un pic de emotie in glas, de obicei pericolul era iminent iar noi trebuia sa ne prindem bine de scote) si BOOM BOOM! Aceasta ultima comanda nu am mai auzit-o in alta parte. Presupunea un impact fara putinta de evitat, iar noi trebuia sa ne lasam pe spate si … scapa cine poate!
Raftingul este o activitate care se preteaza excelent pentru construirea echipei. Cum comunicarea nu prea functiona, la noi teambuilding nu prea a fost si este de prisos sa spun ca cea mai des folosita comanda a fost Boom Boom:)

Am mers intr-o barca de 4 persoane, impreuna cu Camelia si 2 chinezi. Pe ea o chema Iii iar pe el Hîî (fara gluma) si erau la prima lor experienta de rafting. Numele erau predestinate caci la prima cascada ea a facut un Iii scurt iar el un Hîîî infundat si au aterizat pe bancheta din spate, ea in bratele mele iar Hîî peste Cami:)

L-a un moment dat ne-am dat jos si am traversat o cascada de vreo 8 m pe o carare alunecoasa. A urmat o serie de cascade laterale ce curgeau cu forta de la mare inaltime, amintindu-mi de experienta Iguazu.”


Foto: Tabere cu Suflet

3 Comments (+add yours?)

  1. Trackback: Water Rafting in Bali | Teambuilding | Corporate | Training | Incentive | Sport Events
  2. Trackback: Rafting in Bali | In Jurul Lumii
  3. Trackback: Activitati pentru cei Mari – Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Bucuresti: str.Pictor Obedeanu, nr 18
Sinaia: str.Horia, Closca si Crisan, nr 29
0755 T A B E R E
office @ taberecusuflet.ro

Conţinutul acestui blog (articole şi imagini) este protejat prin Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului se face numai cu acordul scris al autorilor. www.taberecusuflet.ro
%d bloggers like this: