Ajutor pentru Maica Anastasia

TabereCuSuflet.253Asociatia Tabere cu Suflet, prin programul Ajutor pentru o Lume mai buna, a ajutat o Maicuta de la o manastire din Bulgaria sa calatoreasca la Viena si a gazduit-o cand aceasta nu s-a mai putut intoarce acasa datorita drumurilor troienite.

Maica Anastasia este Maica Stareta la o manastire ascunsa intre dealurile de pe malul bulgaresc al Dunarii.  Am cunoscut-o intr-o plimbare cu copiii la Silistra, iar istoria ei nu are cum sa nu te impresioneze! Este nascuta in 1941, la cateva luni dupa ce Germania invadase Rusia. Tatal ei era german iar mama ei din Rusia. Cand rusii s-au intors cuceritori, a trebuit sa fuga impreuna cu parintii ei din fata furiei rosii.
Mai tarziu o regasim ca schioare profesionista. A facut parte si din lotul national al Germaniei, participand chiar  la Jocurile Olimpice. Mai multe despre activitatea ca schioare in Povesti despre Schi.

Apoi a reusit sa aduca Pacea in sufletul ei intre cele doua parti beligerante din timpul razboiului si si-a descoperit vocatia pentru biserica ortodoxa. A stat mai intai la o manastrire de maici din Rusia, apoi a plecat in Bulgaria. Acum este Maica Stareta la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Aydemir.
Este o manastire frumoasa, cu pomi fructiferi si iazuri si multa pace. Inauntrul manastirii se gasesc cateva relicve ale trecutului ei rusesc, cum ar fi niste barcute de lemn introduse in sticle, cu insemnele tarului.

Din pacate insa maicutele s-au imputinat si a ramas singura, cu o maica bolnava si mai in varsta ca ea. Aici incepe de fapt drama ei, pentru ca Maica Anastasia abia mai are “timp de viata spirituala, atat de multe sunt de facut” spune ea, insa, luptatoare din fire, nu vrea cu niciun chip sa isi abandoneze Calea.
A incercat intai sa gaseasca o sora ortodoxa pe malul romanesc. “As invata limba romana, caci tare mi-ar fi de folos” spune ea. Am raspandit si noi vestea intre prietenii din Biserica, insa fara sa gasim pe cineva.
Apoi, in aceasta iarna, Maica Anastasia s-a hotarat sa calatoreasca in Austria si Germania, tara sa natala, pentru a strange fonduri pentru manastire.

Asociatia Tabere cu Suflet a ajutat-o pe Maica Anastasia cumparandu-i biletul de tren pana la Viena si gazduind-o timp de 5 zile la intoarcere, cand potopul s-a dezlantuit si drumul pana la Manastire era impracticabil din cauza troienelor.

Vezi de ce publicam aceste Informatii.

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Trackback: Portrete de Campion: Maica Anastasia | Povestiri despre Schi
  2. Trackback: Scoala Altfel | TabereCuSuflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Bucuresti: str.Pictor Obedeanu, nr 18
Sinaia: str.Horia, Closca si Crisan, nr 29
0755 T A B E R E
office @ taberecusuflet.ro

Conţinutul acestui blog (articole şi imagini) este protejat prin Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului se face numai cu acordul scris al autorilor. www.taberecusuflet.ro
%d bloggers like this: