Cu bicicleta prin Padurea de Liliac

taberecusuflet-057In weekendul 26-27 aprilie va invitam la o tura de doua zile pe Platoul Mehedinti. Ne vom plimba prin Padurea de Liliac inflorita, vom strabate Complexul Carstic de la Ponoarele, vom admira monumentele naturale Podul lui Dumnezeu si Lacul Zaton si vom vizita Biserca din lemn de stejar de la Ponoarele.

Va propunem o iesire de doua zile intr-o zona pe cat de frumoasa pe atat de putin cunoscuta: Platoul Mehedinti.
Iata cateva obiective pe care le vom vizita:

– Pădurea de liliac de la Ponoare, o minune a naturii, este o rezervație botanică situată la 4 km de orașul Baia de Aramă, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin și Târgu Jiu. Recomandat in lunile aprilie-mai, la Sărbătoarea Liliacului.
– Biserica din lemn de stejar de la Ponoarele, a fost edificată în anul 1763. Are aspectul unei căsuțe de lemn, cu pridvor.
– Podul lui Dumnezeu, unul din puținele poduri naturale din lume.
– Lacul Zăton (Zătonul Mare), lac temporar (lacul are momente cand este plin, dar si momente in timpul verii in care seaca complet) de origine carstica, este situat in depresiunea din amonte de Pestera Ponoare din Podisul Mehedinti, avand legatura cu sistemul hidrografic al peşterii (Pestera de la Podul Lui Dumnezeu sau Pestera de la Podul de Piatra), se intinde, in anotimpurile cu precipitatii, pe o suprafata de cateva hectare, sub altitudinea de 350m pe care o are depresiunea. Apa poate ramane in lac mai multi ani atunci cand ponorurile sunt acoperite cu aluviuni aduse de pe versanti dealurilor.
– Cheile Băluței au o lungime de circa 1km si o altitudine a pereților calcaroși cuprinsa între 300-400m. Ȋn anul 1967 aici s-au filmat secvenṭe pentru filmul românesc “Dacii”. Prin Cheile Băluței se realizează legătura cu stațiunea balneară Bala, urmând un frumos traseu împădurit favorabil practicării cicloturismului.

Mai multe detalii aici.

Platoul Mehedinti pe 2 roti (TcS Bike Day)

Ce: Cicloturism

Unde: Platoul Mehedinti

Cand: 26-27 aprilie

Traseu: Drobeta Turnu Severin – Ponoarele – Drobeta Turnu Severin (110 km / 960 m diferenta de nivel, de parcurs in 2 zile). Ghid este Cristi.

Dificultate: medie, datorita diferentei de nivel de acoperit. Se va merge pe drumuri cu asfalt sau forestiere.

Cine: Tura este deschisa pentru toti cei care iubesc cicloturismul si vor sa descopere o zona deosebita. Pentru a face fata traseului este recomandat sa aveti la activ ture cu lungimi de 50 km / zi.

Ce oferim: Cazare o nopte la Pensiune, 2 mese (mic dejun si cina), transport bagaje de la punctul de plecare la Pensiune, apa, dulciuri si gustari pentru drum, precum si garantia unei ture frumoase:) Dupa inscriere veti primi mai multe informatii.

Cost: 300 Ron 250 Ron / persoana. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Servicii optionale: La cerere putem oferi transport. Costul pentru transport este 100 Ron / persoana (minim 6 persoane). Daca se strang mai putine persoane, costul transportului este de 150 Ron/persoana.

Inscrieri: AICI. Data limita pentru inscriere este luni, 21 aprilie, ora 12:00.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura de cicloturism.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————
Tabere cu Suflet Bike Day (TcS Bike Day) este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Advertisements

4 Comments (+add yours?)

 1. Radu H.
  Mar 26, 2014 @ 22:18:18

  Zona este superba. Am fost in 2012 in “minivacanta” de 1 mai, impreuna cu niste prieteni toti cu biciclete. Zona este superba pentru biciclit din toate punctele de vedere. Singurul meu regret a fost ca desi jos in sat liliacul era inflorit, in padure (care este la o altitudine mai mare) mugurii de-abia se pregateau sa se sparga.

  Reply

 2. Radu
  Mar 26, 2014 @ 22:35:34

  Sper sa avem noroc si sa vedem liliacul in floare:) Primavara a venit mai devereme anul acesta.

  Reply

 3. Trackback: Activitatile continua in luna Aprilie | TabereCuSuflet
 4. Trackback: Minivacanta 1-4 mai pe Bicicleta, la Canyoning si Rafting | TabereCuSuflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Bucuresti: str.Pictor Obedeanu, nr 18
Sinaia: str.Horia, Closca si Crisan, nr 29
0755 T A B E R E
office @ taberecusuflet.ro

Conţinutul acestui blog (articole şi imagini) este protejat prin Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului se face numai cu acordul scris al autorilor. www.taberecusuflet.ro
%d bloggers like this: