Minivacanta 1-4 mai pe Bicicleta, la Canyoning si Rafting

TeamXpert 038In minivacanta de la inceput de mai va invitam in Mehedinti. Vom sta in zona Ponoarele din Platoul Mehedinti si vom face ture cu bicicleta si nu numai. Vom vizita Complexul Carstic de la Ponoarele, Podul lui Dumnezeu si Lacul Zaton, ne vom plimba cu bicicletele prin Padurea inflorita de Liliac iar intr-una din zile vom merge in Valea Cernei, unde cine doreste poate face drumetie, catarare, canyoning sau rafting.

Initial propusesem o Tura Velo de doua zile, insa ne-am dat seama ca este o zona prea frumoasa si prea indepartata ca sa o putem acoperi in doar 2 zile. De aceea am extins-o la 4 zile, profitand si de minivacanta din 1-4 mai. Intr-una dintre zile va propunem, ca activitati optionale, Drumetie, Catarare, Canyoning si Rafting in Valea Cernei.

Iata programul si obiectivele pe care le vom vizita:

Ziua 1

1 mai 2014 – plecare din Drobeta Turnu Severin – ora 12.00.
Tura Velo Bala – Ponoarele, 25 km / 350 m diferenta de nivel. Dificultate: medie, datorita diferentei de nivel de acoperit. Se va merge pe drumuri cu asfalt sau forestiere. Bagajele vor fi transportate cu masina.
Pranz – on bike
Cazare

Ziua 2

2 mai 2014
Mic dejun
Tura Velo: Ponoarele / Padurea Liliac / Podul lui Dumnezeu / Lacul Zaton / Cheile Balei (15 km. Dificultate redusa)
Seara la pensiune – foc tabara, gratar, saramura.

Ziua 3

Transfer Valea Cernei
Drumetie, Canyoning, Alpinism sau Rafting

Ziua 4

4 mai – bike back 60 km
Mic dejun
Tura Velo, Ponoarele – Bala, 30 km, diferenta de nivel 250 m. Dificultate: redusa. Se va merge pe un alt drum ca la dus, pe drumuri cu asfalt sau forestiere. Bagajele vor fi transportate cu masina.
Pranz on bike.

Obiective pe care le vom vizita:

– Pădurea de liliac de la Ponoare, o minune a naturii, este o rezervație botanică situată la 4 km de orașul Baia de Aramă, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin și Târgu Jiu. Recomandat in lunile aprilie-mai, la Sărbătoarea Liliacului.
– Biserica din lemn de stejar de la Ponoarele, a fost edificată în anul 1763. Are aspectul unei căsuțe de lemn, cu pridvor.
– Podul lui Dumnezeu, unul din puținele poduri naturale din lume.
– Lacul Zăton (Zătonul Mare), lac temporar (lacul are momente cand este plin, dar si momente in timpul verii in care seaca complet) de origine carstica, este situat in depresiunea din amonte de Pestera Ponoare din Podisul Mehedinti, avand legatura cu sistemul hidrografic al peşterii (Pestera de la Podul Lui Dumnezeu sau Pestera de la Podul de Piatra), se intinde, in anotimpurile cu precipitatii, pe o suprafata de cateva hectare, sub altitudinea de 350m pe care o are depresiunea. Apa poate ramane in lac mai multi ani atunci cand ponorurile sunt acoperite cu aluviuni aduse de pe versanti dealurilor.
– Cheile Băluței au o lungime de circa 1km si o altitudine a pereților calcaroși cuprinsa între 300-400m. Ȋn anul 1967 aici s-au filmat secvenṭe pentru filmul românesc “Dacii”. Prin Cheile Băluței se realizează legătura cu stațiunea balneară Bala, urmând un frumos traseu împădurit favorabil practicării cicloturismului.

Mai multe detalii despre monumentele naturii din zona aici.

Platoul Mehedinti pe 2 roti (TcS Bike Day)

Ce: Cicloturism

Unde: Platoul Mehedinti

Cand: 1-4 aprilie

Cine: Tura este deschisa pentru toti cei care iubesc cicloturismul si vor sa descopere o zona deosebita. Daca nu doriti sa mergeti pe bicicleta, puteti veni cu masina.

Ce oferim: 3 nopti cazare la Pensiune 3*, mic dejun, cina festiva (2 mai) si pranzul on bike (1 si 4 mai), transport bagaje in timpul Turelor Velo.  Dupa inscriere veti primi mai multe informatii.

Cost: 400 Ron / persoana pt un grup de 8 persoane. 450 Ron / persoana pentru un grup mai mic. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Activitati optionale: Va propunem Drumetie si Alpinism sau Canyoning in Cheile Tasnei, cost 100 ron / persoana. O alta varianta pe care o propunem este Rafting pe Valea Cernei, cost 50 Euro.

Inscrieri: AICI. Data limita pentru inscriere este luni, 21 aprilie, ora 12:00.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura de cicloturism.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————
Tabere cu Suflet Bike Day (TcS Bike Day) este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


Bucuresti: str.Pictor Obedeanu, nr 18
Sinaia: str.Horia, Closca si Crisan, nr 29
0755 T A B E R E
office @ taberecusuflet.ro

Conţinutul acestui blog (articole şi imagini) este protejat prin Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului se face numai cu acordul scris al autorilor. www.taberecusuflet.ro
%d bloggers like this: