Cu bicicletele la Zimbrarie

De 1 Mai am profitat de vremea frumoasa si am mers cu bicicletele la Zimbraria Neagra.
Acum pot spune ca excursia a fost un succes. Marti dimineata insa eram preocupat de o multime de lucruri: era prima oara cand ieseam cu copiii pe acest traseu, in mod evident mai dificil decat cel de la Comana datorita Dealului Cretulescu pe care trebuia sa il urcam inca de la inceput. In plus, se anunta o zi torida, iar pana la padure aveam de parcurs cativa km in plin soare. Dar ce ma nelinistea cel mai tare era numarul mare de participanti, printre ei fiind si cativa copii care necesitau atentie speciala.
Cand am ajuns la locul de intalnire si am sesizat atitudinea relaxata si plina de voiosie a participantilor, am simtit ca totul va fi bine 🙂 Si chiar asa a fost. Marsul de apropiere pana la padure a fost cat se poate de placut, apoi poteca prin padure ne-a deschis apetitul, iar coborarile au (re)adus zambetul pe buze :). Copiii au tras plutonul dupa ei cu entuziasmul lor, iar Maria a fost o eroina. A mers cu o tricicleta speciala pentru handicapul ei locomotor, bicicleta ce cantareste nu mai putin de 17 kg.
Intalnirea cu zimbri, aceste animale care si-au pus amprenta asupra neamului nostru, a impresionat pe multi, iar la final am vazut 35 de fete fericite 🙂
Am auzit cativa copii care au spus, entuziasmati, ca a fost cea mai frumoasa zi din viata lor:) Le multumim pentru benzina pe care ne-o dau cu acest feedback si ne gandim deja la urmatoarea tura.
Ii multumim si lui Ionel care ne-a ajutat, incheind plutonul si ajutand-o permanent pe Maria.
Iata cateva date tehnice provenite de la ceasul lui Ionel:
Am parcurs aproximativ 27 km, urcusul initial a avut 150 de m diferenta de nivel, am mers 3 ore cu o viteza medie de 7.7 km/h iar viteza maxima, atinsa pe coborarea de pe Dealul Cretulescu, a fost de 26.6 km/h. Mai multe date gasiti aici. Din track lipsesc cativa km. “A fost asa de bine incat am uitat sa pornesc ceasul de la inceput. Am inceput cronometrarea de la primul popas din padure” ne spune Ionel :).


Foto: TabereCuSuflet


Bucuresti: str.Pictor Obedeanu, nr 18
Sinaia: str.Horia, Closca si Crisan, nr 29
0755 T A B E R E
office @ taberecusuflet.ro

Conţinutul acestui blog (articole şi imagini) este protejat prin Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului se face numai cu acordul scris al autorilor. www.taberecusuflet.ro